Thursday, August 25, 2016

Janji bukit


20 Aug. 2016
Minggu ni semua nak layan bukit..
Tak kira lah..
bukit kecik ke..
bukit tinggi ke...
berbukit bukit ke...
janji bukit...
nak lepas geram katanya..

Woi!!.. dah laa tu...
takat ni pun dah cukup sengsara.. 
Jom laa balik.. 
kita gi minum... makan-makan lagi best..



Ni baru best!!..
alang-alang manjat... biar sampai puncak..



Ngapa Cik Amat...
Nampak macam sengsara je.. 



Hadoiii... sampai jugak kat puncak getah..



Yes... sampai jugak hajat..



Memang ketageh tempat ni...
Dah sampai puncak.. rasa tak puas...





21 Aug.2016
Ada yang layan betul punya bukit... Bukit Fraser!..

Pasang niat dulu...
"sahaja aku layan pelahan-lahan janji sampai,
untuk kesihatan..."




Laju laa sikit bang!!..
lambat sampai... nanti nasi habis!







Ni kira laju laa ni..




kita berhenti minum duluuu...




Alhamdulillah... sampai jua..




alhamdulillah... tak sampai dua jam..



Cam mana ko pulak yang menang...
aku yang sampai dulu..



Ni nampak ni...



jadi laa buat kenangan...
Tak sia-sia kayuh hari-hari..
(gambar dari Bikeaway.com.my)





21 Aug.2016
Di Rawang pun kengkawan nak layan bukit..

Aku nengok gambaq hang kat atas bukit minggu lepas..
takleh tahan.. aku pun nak jugak, gambaq atas bukit..
Tinggi lagi ka Bad..


(gambar Bad... minggu lepas)




Sikit ja lagi... cepat laa




Ok... kita dah sampai kaki bukit...
Jom kita layan sampai atas..



Urat kentut aku dah putuih!!..
hang kata baru sampai kaki bukit..



jom laa... cikit je lagi..




Emmm... takat ni je laa dulu.. 
minggu depan kita sambung...




Aku no hal...
Nak layan pun ok...
nak layan tea tarik pun ok...




Jom laaa minum...
lapar laa...




Emmmmh..
kita gambar kat sini je laa..
minggu depan kita sambung pulak..








Janji Kayuh!!..


Wednesday, August 24, 2016

Sunat-sunat Puncak Getah


Dah lama tak wat kerja ni...
Hari ni kita sunat-sunatkan video & gambo-gambo yang kengkawan ambil...
Jadikan satu video kenangan...
Layaaaannnn...


Kalau nak layan YouTube terus...
klik

Layan Puncak Getah, Rawang


Janji kayuh!!..


Wednesday, August 17, 2016

Amir 1st Time


Sengal-sengal kaki pun dah hilang...
so, ari ni kita ascot Amir pulak, layan perasaan kat Puncak Getah


Amir!!.. cepat!..
kalau lambat.. amoi-amoi dah balik jogging.. 



Hadoooooiiii... tak cukup giar lagi!!..
Terpaksa laa pakai giar tolak!!..




Yooo... dah sampai R&R Kuari..
Kita lepak duluuu..




Ambil gambo bukti dulu...




... gambo kat sini....




... gambo kat sini...
Kau hado?!!..




Jom Amir!!.. 
kita layan downhill pulak!!..






Hilang akal ke.. dorang ni..
turun kat sini laa pulak!!..




Jom!!.. lambat tinggal..




Eh.. eh.. eh..



Op.. op.... 
 break break tak berapa makan laa pulak!!..




Ya beda bedu...
scuby scuby duuuu...




Haaa.. dah dapat teknik  laa tu...
dah...
 Ya beda bedu...
scuby scuby duuuu...




Ni yang best ni...





Kalau break tak makan...
... cepat laa sampai bawah.. 
ikut short cut.. 
kik kik kik..





Eh..eh.. eh..
semalam tak lalu kat sini pun....
laluan mana pulak ni..
kena cari pokok, kalau nak stop ni....






Janji Kayuh!!..