Monday, December 5, 2016

Kelas Tambahan

Ada permintaan untuk buat kelas tambahan...
Dah lama tak ulang kaji berkenaan basikal..
nak-nak pulak zaman dah serba berubah..
Basikal nampak sama tapi tak serupa...
So... kita cadang buat kelas
"Kenali Basikal Anda"
Saja nak sembang-sembang nak share ilmu..
Nak seronok seronok..
buka kelas kat 
Puncak Strange Trail..


Hari rabu..
sebelum kelas..
hari ni tak kayuh sikal..
naik moto je..
nak perkemas Strange Trail..
kut-kut dorang nak pakai masa kelas..



Mak ai!!.. sampai puncak bawak kapcai..




Kena kemas laluan ni..
kena cantik-cantik.. 
kalau tak dorang komplen.. 





Ok.. laluan dah besar..
Jangan dorang suruh turap tar sudah...




Ayah... kalau dah siap.. bagi tau OK..
adik nak rasmi.. nak lompat dulu..




Adik berani ke...
Ni lompat, teruuuuuuus sampai bawah bukit tu..




layan cekodok ikan bilis dulu lah..




Rehat jap.. 




Kalau nak siap... ari ni kena Over Time..
Jap.. nak mintak dorang anta sebiji lagi lori antu..




kalau wat kerja kat puncak Strange Trail...
Hari-hari OT pun takpa..




bawak jentera berat..
untuk permudahkan kojo..




Guna hammer berat..
naik tergeliat pinggang...




Berapa kaki nak potong ni..
Rendah sangat pun tak best..
Tinggi sanggat pun... seram!!




Ayah!!.. paras pinggang je ke..
rendahnya!..





Sabtu 3 Dis... D Day..

sampai masa dan ketika...
hujan lebat laaa pulak...
Hadooooiiii.. 
kesian kat Zahrin, datang all the way dari Kelang..
kita sembang tea tarik je lah!!..



Tangguh ke hari Ahad 4 Dis..
Yang kat belakang tu... 
bukan down hill tau!!
Up hill "Oh mak datok punya pacak"
Dah jadi macam cita Pendeka Bujang Lapok...
Nak berguru... kena sampai puncak gunung..
baru best!!..




Wah!!.. doh sapa puncok doh, cikgu...




Wah!!.. comey tepak ni... 
Nasik doh sapa... 
Jatung kawe nok meletuk doh ni...





Cikgu... !!..
tu baru setengah... 
Atas lagi...




Oooo mapuh!..
kito puko gamba sini dulu...
Takuk tok de  sapa atah, takuk jatung pecoh.. 




Kita kena ikut panduan "Menuju Puncak Strange"
kalau tak cukup giar..
jangan segan-segan gunakan giar tolak..




Oooo dorang dah buat zick zack.. 
mudahkan kengkawan nak kayuh...





Wah ni student-student sam 1..
Yang kiri sekali tu.. PTPTN tak lulus...
belajar ikut tingkap je..




Kita setup dulu lah...
sementara tunggu student-student kilauan emas sampai..




Nak WhatApp pengetua jap...
Kesian aku nengok kawan aku ni... PTPTN tak lulus..
cam manao nak masuk kelas..
Dah meraung.. raung macam ikan baung je..



Sorri lah kengkawan...
Power kurang... terpaksa banyak pakai giar tolak



Mak ai abang  Jonny....
pakai jantung jenis apa... cepat sampai atas ni..





Tq kengkawan.. tunggu kami..



Cepat sikit PRO...
Student-student dah sampai..




Assalammualaikum...
Saya Cikgu Mahmud dari Tun Perak..
Alhamdulillah.. terima kasih kera sudi terima kami sebagai 
student Kelas Tambahan..




Bang!.. 
Apasal rendah je kelas ni... 
senang sangat..




Demi secebis ilmu...
Abah Nik sanggup je..
at the same time.. 
Nak buktikan  yang kura-kura pun boleh sampai 
puncak Strange..




WhatApp..
Ayang.. maafkan abang..
Borang PTPTN abang terbungkus pisang goreng..
Sebab tu PTPTN abang tak lulus..
Maafkan abang sayang!!..
abang akan cuba belajar kut luar tingkap je..




Wah!!..
kelas dah nak start...
boleh lah kita nyanyikan lagu Negara Ku..




Sorong papan tarik papan..
Buah keranji dalam perahu..
Saja-saja kayuh  pelahan..
janji sampai tempat dituju..




Ok.. kita nyanyi Negara Ku dulu..




Mana nak cari kelas yang ada view yang macam ni..
Jemput lah.. datang ke Strange Trail..




Ok.. duduk semua.. 
kita nak start kelas...




Wah ramai jugak yang sempat hadiri Kelas Tambahan hari ni..
Kengkawan dari Bencoolen Cycling.. Tun Perak.. Serendah pun ada..




Ok.. kelas kita hari ni..



... Masak Lomak Cili Api Daging Salai..
Bahan-bahan...
Daging Salai...



Adoooiii... salah scrip laa pulak...




Pro!!.. Kelas masakan kat bawah tu..




Eh... silap.. lak..
Tu buku resepi.. 



Ok.. 
kalau nak tahu.. ni laa menda tu....



Oooo..
lagu tu...



Jadi.. untuk memudahkan kita...
kita cuma...



Ok... ada soalan tak?!! setakat ni..




Dah lapa... bila nak makan!!..




Ok cuba kita tengok...
ruang kosong ni untuk kita letak injin..





Ok... sekarang kita....



Ok.. yang ni gunanya untuk kita kayuh gi kedai...
kut-kut bini minta tolong suruh beli tepong
nak buat cekodok ikan bilis..




Ok.. yang ni kalau nak pam...
kena gi petronas.. sebab guna banyak pakai angin..




Oooo ya ke... 
silap guna laaa aku..





Ok... buka muka surat 34..
baca dulu.. kalau tak faham baru tanya saya..




Ok.. yg ni staring.. selalunya kita gunakan batang buluh je...
lebih jimat..





ni macam sikal pelajar baru je..




Ok.. loceng dah bunyi..
kelas dah habis... 
Jom kita siasat Strange Trail pulak...




Mak ai... 
Apa cita ni.. 
nak main lompat-lompat ke...
Tadi Kelas Kenali basikal...
Nak kena mintak buat kelas lompat-lompat lah pulak!!





Gambar kenangan...
Kelas Kenali basikal Anda...





Ok... jom layan down hill...



Cepat laa wae!!..
kaki dah gatal ni...



apa barang....
kita layan Trail SS1 laa..
jom main lompat-lompat..




Tunggu jap pakcik...
Ada student tertinggal...




Adooooi..
kelas dah habis ke..
Ruginyaaa.. 










Janji Kayuh!!.. 


Gambar-gambar semua kat FB
klik

Kelas Tambahan