Thursday, June 30, 2011

Forum Perdana ISRAK MIKRAJ

Assalam semua Ahli2 strangeMTB Rawang.
Program Forum Perdana ISRAK MIKRAJ.
Anjuran surau al-ittihad.Tmn Tun Teja. Rawang. Tarikh: 2 Julai 20.
Bertempat diperkarangan dewan apt.fasa 2. Waktu:9.15 mlm.
Semua warga tmn tun teja dan taman2 sekitar di jemput hadir.
Jazakallah.

Hj Salim.

Wednesday, June 29, 2011

Kereta naik kereta!..

Pagi-pagi lagi dah set GPS nak pergi Pekan, Pahang.

Mula mula naik kereta....


Nak jadikan cita.. kereta KING over hitting!!...
Gara-gara berentab dengan kereta yang 20 tahun lebih muda


Lepas naik kereta, kereta tarik kereta..


Walau pun KING boring keretanya buat perangai..
tapi bukan senang nak merasa bawak kereta
dengan tak payah nak pegang staring atau tekan minyak!!..


Ok bang! saya tarik sampai kat sini aje.



Lepas naik kereta, kereta tarik kereta.
Lepas tu.. Kereta naik kereta.


Selalunya.. kereta mahal aje, Kereta naik kereta.



Terpaksa tumpang kereta yang bawak kereta.
Nak cari pomen kereta.


Lepas naik kereta, kereta tarik kereta.
Lepas tu.. Kereta naik kereta. Cari pomen kereta..



Lepas, kereta naik kereta. Cari pomen kereta..
Tumpang kereta, cari kereta sewa pulak...


Sampai KL.. Naik kereta api pulak!


Eh kenapa sebelah sini takde orang. Kat sebelah sana ramai orang!?


Tak tahu pulak jalan kereta api lurus!?


Ramainya yang naik kereta ni....
Baru sekarang ni tahu. Betapa sesaknya naik kereta jenis ni!
Selama ni senang-senang aje suruh orang naik kereta ni!..


Selama ni baca dalam surat kabar, hari ni baru tahu.


Tiket pengalaman.



Tiba-tiba aje  kami sembang-sembang tentang Israk Mikraj..
Nak jadikan cerita tempat yang nak dituju tak sampai.
Tapi hari ini ada pengajaran yang kebanyakan kita ambil lekeh.
Kereta KING over hitting. Kena tarik sampai tol sahaja.
Lepas tu kena cari tow truck lain untuk dibawa ke bengkel.
Kena cari pomen pakar pulak! Sebab kereta citron.
Lepas tu kena cari jalan nak balik KL.
Nak kena bersesak-sesak naik kereta api dll
Itulah pengalaman saya dan King, dihari yang bersejarah ini.

Bunyinya mudah, perjalanan yang tak dijangkakan.
Perjalanan yang pada dasarnya tahu, tapi tak berpenglaman.
Kadang-kadang kita tak perasan, ianya dah ditentukan.
apa-apa yang berlaku adalah satu pengajaran.
Tu baru pengalaman KERETA..
Apalah sangat perjalanan hidup kita ni.

Bayangkan Israk Mikraj.. Ibu segala perjalanan, pengalaman..
Kalau tak rasa seram bulu roma... entah lah!





Tuesday, June 28, 2011

3X10 Race Antara Kampung

3X10 Race Antara Kampung
Bila nak meeting?



Kelas Taknilal PRO part 2



Sorry audio verry low.
Maklumlah kamera murah...

Monday, June 27, 2011

Kelas Taknikal PRO - Sungai Choh.

Tak tahu lah kenapa... Hari ni nak senyummm... aje.


Nik jadi leader kayuhan hari ni.


Amboii.. depa ni. PRO ada, Leader ada... taklimat pun ada.
Menyesai tak kayuh dulu lagi..


Hj Salah jalan ke?


Korang ni takde kerja lain. Bila aku kayuh aje... bukit kuari.
Aku ni dahlah kekurangan bateri!



PRO tu taknik apa pulak tu?


Ok hari ni kita buat Kelas Taknikal.


Kalau tiap-tiap minggu macam ni... kena berhenti rokok la.
Boleh beli basikal baru!


Mula-mula kelas tukar tayar dulu..


Ok.. hang tangkap kepala.. aku pegang ekor.



Korang ni... tukar tayar macam tangkap ular!


Penin jadi leader ni. Ada yang nak tukar tayar...
ada yang nak layan downhill, ada yang nak buat kelas tambahan..
yang nak makan.. macam-macam lah...
Eeeee penin.


Berkilatnya basikal pakcik!


Ok ni taknik Downhill reverse.
Turun, tolak. Jangan cari pasal.



Laaa.. tayar saiz 26 tiub pun saiz 26 lah...
Kalau beli kat Mydin.. tu getah paip. $#@$$#$#^%^&*


OK sapa dapat naik bukit kebun getah ni senafas, aku belanja tea tarik.


Hoi.. tak kan semua lepas. Koyak lah aku.


Bunyi macam anjing... tak kan kuat sangat!


Sabar Hj, Hj sekarang ni laju sangat. Ramai lagi kawan kat belakang tu..


PRO! brake belakang memang takde ya?


PRO bagi taklimat macam mana nak layan downhill.
"Downhill senang, mata jangan pejam... doa lebih sikit! OK lah!"


Rafi... nampak gaya kena belanja tea tarik.
Dulu bolehlah... sekarang semua dah laju.
Kan baru balik Race Tak Bagi Chan2.


Bismillahhirohmannirohim...
Best jugak ni..


Masa cari petai dulu.. tak teringat pulak nak layan macam ni!


Op op eh OK... op op


Rider!
Rider!


Ok.. tak jadi gi Serendah.. sebab dah lambat.
Kita sunggah Air terjun Sngai Choh aje lah... jom.


Waa Hj ngan Sidi sekarang dah laju.. Tengok keputusan RTBC2.
Tunggu RTBC3.. saya dah panggil jurulatih German, bantu saya!


Ok hari ni kita balik ikut bukit kuari. tak mahu ikut Kg Sg Choh!


Panjang, tu bukan basikal engkaulah..
Yang engkau pergi tune basikal Rosli kenapa?


Panjang! hang nak ke? basikai aku tu?..
Bak mai Rm 13 ribu.. aku bagi helmet sekali!..


Amir, kira dulu. tadi bawak berapa orang..
Jangan terlebih pulak sudah..


Abang... lain kali kita kayuh dulu lah...
Tunggu pakcik-pakcik ni, lambat!


Abah! balik ni terus beli helmet... Tak macho lah.


Mak oi..!!


Ok, taknik kat sini.. senang aje.
Takleh kayuh.. tolak.


Ooooo dorang tinggalkan aku ya..
tunggu seminggu dua lagi. siap dorang!


Kenapa kita tunggu kat sini buat apa... panas.
Baik tunggu kat Rawang Maju aje.. boleh pekena Tea tarik!


Rugi engkau orang tak ikut RTBC2...
Silap-silap engkau semua aku sayur... haa. kan dah rugi aku!


Ok, lepas ni kita buat kelas repair basikal pulak!


Ok jumpa lagi minggu depan...
Jangan kayuh kuat-kuat.
Traning kuat-kuat.