Tuesday, November 6, 2012

Lake Princess Fun Ride


The Day..


Jom...



Fuyoo... powernya basikal pakcik... sampai terangkat tayar depan...


Tarian zapin bukan macam tu bang!!.. macam ni!!..


Bang!, karang jangan laju sangat. Ambil video Jijah dulu ya!..



Mana pulak perginya sikat rambut aku tadi..?!



Azli, Jc baru bila nak siap?!!


Pakcik saya nak ikut!!


Tak tahan... nak kencing kat mana...


Nik, hari ni aku ikut gang kura-kura, aku nak santai aje hari ni...


Waa Hj... ada harapan menang, hari ni!..


Boss, aku santai aje hari ni.. 


Taklimat terakhir gang kura-kura.


Pisang takkan berbuah dua kali...


Khairi.. pisang.. pisang jugak!
Jangan tinggalkan aku pulak..



Fauzan.. hari ni kita RACE amacam?! ada berani?!!
Aku dah buat Ujian Mentol,.. dah tak cramp lagi...


Jai, kita kayuh sama-sama ya!..



Pakcik, saya nak kayuh!!..


Emmm... nak kayuh dengan Jai ke...
nak ikut dorang ni?!!



Kurang asam Panjang, semalam janji sehidup semati...
Tiba-tiba aje berubah hati..


Smile..


Nik, hari ni ikut kita orang.. START kat depan..



Kat situ bukan depan... kat sini baru depan...!



Kusyuk nampak!!..


Lepas ni nak mintak ayah belikan basikal baru... 


Biar aku kayuh dulu, baru ambil gambar...









Fuyoo.. cantiknya view. Berbukit-bukit!


Nampak gayanya.. Hairi masih mengunakan tolakan model 2010
masih belum upgread gaya tolakan..


Nanti sat... nak kayuh dulu. baru ambil gambar..





Betul kata orang. Tak lari gunung dikejar...
Tolak aje..



Ko rasa ada orang nampak tak?! kita tolak...


Kurang asam betul.... sorang pun tak tunggu aku...



Rasanya ni lah bagusnya usaha pihak penganjur, Ya'afur.
Mengalakkan semua ahli keluarga mengambil bahagian
menganjurkan Fun Ride.
Ayah, mak dan anak-anak memberi kerja sama... well done!


Ayah, abang tu nak tukar basikal dia dengan moto ayah!


Dont worry Jai. Kalau Panjang tinggalkan engkau.. 
aku setia kat belakang.. 
Cuma jangan tinggalkan aku aje!!..



Mari... mari..  bukit sahaja.. bukan gunung...
Tolak sahaja.. takyah kayuh... mari.. mari..



Mazlan.. engkau dah mandi ke belum..!


Q tunggu giliran sapa nak tolak dulu...


Engkau tolak dulu...
Kalau ada up, mesti ada downhill... jangan risau!!



Ni semua korang punya pasal... dengan aku sekali terikut santai..



Basikal aje baru bang!!.. orang masih lama.


Laa hari nak hujan ke... aku baru basuh basikal.


Kalau kayuh, penat... 
Kalau tunggu boring pulak..


Dapat nombor berapa tadi?.. saya bawah 300!


Yes!.. pisang tak berbuah dua kali.
Dapat sayur Kamal..



Sampai hati ko tinggalkan aku Panjang...
Semalam macam ya..ya.. aje berjanji..
Nak sehidup semati konon...


Wa.. makanan pun sedap.. boleh makan sampai kenyang!!
Macam kenduri kahwin. 


Macam berpicnic laa pulak!


Terserlah, kerjasama yang diberikan oleh seluruh angota keluarga Ya'afur..
Para isteri, memasak dan menyediakan makanan...
Waw.. bestnya.. jalouse laa pulak..



Sememangnya santai.. seronok macam kenduri kahwin.. 
Rider-rider pun semua enjoy...



Waa hari ni Minah Sport dapat nombor dua, pompuan!



Barisan pemenang pompuan



Minggu depan, jom basikalton pulak!!


Cik Nik.. kalau Cik Nik pergi.. saya pergi..


Saya menang pam 2013!


Walau pun santai-santai... sebelum jam dua acara dah berakhir..




Lepas ni saya nak buat Ujian Mentol pulak, tak cramp!



Lake Princess Fun Ride.
memang fun ride.. rider semua enjoy..
Satu penganjuran yang  baik. Tahniah Ya'afur.
keadaan yang berlumpur membuatkan track menjadi lebih mencabar..
Cuaca tak panas.. barulah seronok ber MTB.

Bagi rider-rider StrangeMTB..
Tahniah kepada adik-adik yang berjaya menamatkan kayuhan.
Walaupun kayuhan pertamakali.

Tahniah juga kepada Panjang dan Jai. 
Juga dapat menamatkan kayuhan. Wee weet!

Geng kura-kura yang semakin memperbaiki kayuhan.
Berkat usaha gigih.. dua kali Ujian Mentol
Takde yang cramp lagi sekarang!

Tahniah kepada Minah Sport..
Minggu lepas nombor 5 kat Slim River..
Minggu ni nombor 2... 
harap-harap lepas ni nombor 1 pulak... Cayalah!!..

Kepada rider road runner pula...
Kerana terlalu nak saiko rider-rider lain..
Nak kayuh santai... nak kayuh santai aje..
ditimpa pelbagai masaalah..
yang tayar pancitnya... yang rantai putusnya...
macam-macamlah..

Bagi rider-rider pertengahan...
Peluang macam ni tak selalu datang...
Apatah lagi ada championship point yang jadi taruhan..
Championship nampak semakin menarik..

Klik 
untuk keputusan terperinci


Botak!..
Usah difikirin lagi.. cuba lagi lain kali..

Pemint-pemint video, tunggu minggu depan.


Janji Kayuh!




2 comments:

ARB Cycling Team said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ahmad WhoEls said...
This comment has been removed by the author.